500 g uusia perunoita
800 g perkaamattomia herneitä
porkkananippu
sipulinippu
keskikokoinen kukkakaali
1/2 punttia Tilliä
25 g voita
suolaa
4 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
Pese ja kuutioi perunat ja porkkanat, silppua sipulit, paloittele kukkakaali ja riivi herneet. Laita kattilaan litra vettä, lisää riivityt herneet ja sipuli. Kiehauta ja lisää porkkanakuutiot. Keitä hetken ja lisää perunat. Kiehauta ja lisää kukkakaalit. Lisää tarvittaessa vettä, jotta kasvikset peittyvät. Mausta suolalla. Keitä vihannekset kypsäksi, varo keittämästä liikaa. Sekoita maito ja vehnäjauhot ja suurusta keitto seoksella. Anna kiehahtaa ja lisää hienonnettu tilli ja voi. Sekoita kunnes voi sulaa.
Keskikesän herkkua Kesäkeittoa kannatta keittää aina isompi satsi kerralla, kun kesän vihannessato on parhaimmillaan. Lopun voi mainiosti pakastaa sopiviin annosrasioihin.
Vastaa