Kreolilainen perinneruoka onnistuu mainiosti myös vegaanisena. Mausteinen ”liha”-kasvispata on sopivan tuhti olematta kuitenkaan raskas ruoka. Jambalaya kannatta tarjoilla raikkaan salaatin, tai raasteen kera.
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1 keltasipuli
200 g Cheatin roast beef ”paistia”
1 purkki chilisalsaa (ohje löytyy blogista)
1 – 2 annosta pitkäjyväistä riisiä
100 g herneitä
kasvisliemikuutioita
mustapippuria rouhittuna
(aromisuolaa)
ruokaöljyä paistamiseen
Keitä ensin riisi kasvisliemellä maustetussa vedessä. Suikaloi paprikat ja sipulit. Pilko paisti haluamaksesi suikaleiksi. Kuullota sipuleita ja paprikoita paisinpannulla. Lisää ”paisti”suikaleet, keitetty riisi ja herneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista, kunnes sipuli ja paprika pehmenevät. Lisää lopuksi chilisalsa ja kuumenna ruoka. Helppoa, hyvää ja vegaanista ; )
Vastaa