2 purkkia tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
1 habanero-chili
kasvisliemikuutio
hunajaa
oreganoa, basilikaa, mustapippuria

Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää reilusti oreganoa, basilikaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää kasvisliemikuutio ja desi vettä. Pilko paprikat ja sipuli hienoksi silpuksi ja lisää kattilaan. Silppua habanero hienoksi silpuksi ja lisää kattilaan. Keitä seosta kunnes ylimääräinen neste on kiehunut pois (n. puoli tuntia). Pienennä lämpöä juuri ja juuri kiehuvaksi. Lisää lopuksi hunajaa pari ruokalusikallista pehmentämään chilin tulisuutta. Älä keitä enää hunajan lisäämisen jälkeen. Purkita kiehuvana, jotta purkkeihin muodostuisi tiiviö. Jäähdytä ja säiö jääkapissa. Tarjoile kylmänä.

Chilisalsa on mainio lisuke monille ruoille, sitä voi myös käyttää dippikastikkeena tai kastikkeena makkara-peruna lasagnessa. (Resepti löytyy sivuilta)