Olen aina pitänyt Namaskarin kasvissamosoista. Ainoa vika niissä on se, että ne valmistetaan etukäteen ja lämmitetään mikrossa jolloin samosan taikinakuori pehmenee. Itse valmistettuna ne saa suoraan rasvakeittimestä ihanan rapeina. Tällaisia samosoja tein viikonlopun iloksi. Oheisesta YouTube videosta voit katsoa miten Samosat täytetään. On helpompi katsoa, kuin yrittää kertomalla selvittää niiden täyttäminen.
4 perunaa
pieni kukkakaali
Herneitä
Chiliä
Jeeraa
Currya
Mustapippuria rouhittuna
Kurkumaa
Jauhettua inkivääriä
Korianteria
Kardemummaa
Suolaa
Taikina:
4 dl Vehnäjauhoja
Suolaa
Kurkumaa
Ruokaöljyä
Vettä
Tee ensin täyte. Voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä, niin se ehtii kunnolla jäähtyä. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Nypi kukkakaali pieniksi paloiksi. Keitä molempia muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä liian kypsäksi. Kaada paistinpannulle ruokaöljyä, kuumenna ja lisää mausteet. Anna mausteseoksen kiehua hetki öljyssä ja lisää sitten kasvikset. Sekoita ja paista kasvikset kypsiksi.
Taikina:
Mittaa kulhoon jauhot, suola ja reilusti kurkumaa. (Kurkuma värjää taikinan keltaiseksi). Lisää ruokaöljyä noi 1 rkl desilitraa jauhoja kohden. Sekoita seos ryynimäiseksi. Lisää kylmää vettä pienissä erissä ja vaivaa taikina tasaiseksi, melko kovaksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia. Kauli taikinasta 5-6 soikiota ja leikkaa soikiot kahteen osaan. Kostuta puolikkaiden reunat vedellä ja liimaa suora reuna yhteen niin että taikinasta muodostuu suppilo. Täytä suppilo täytteellä ja saumaa lopuksi umpinaiseksi nyytiksi (katso Enganninkielinen täyttöohje YouTubesta: http://www.youtube.com/watch?v=TnvKRdNhx64 ). Paista upporasvassa rapeiksi.
Dahl (linssimuhennos):
100 g punaisia linssejä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
Juustokuminaa (jeeraa)
korianterin lehtiä
kurkumaa
inkivääriä (jauhettua tai tuoretta)
Chiliä
(currya)
Aromisuolaa
Laakerinlehtiä
Currynlehti
Liota linssejä noin 20 minuuttia ja huuhtele ne juoksevan veden alla. Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä. Lisää mausteet ja paista mausteseosta hetki. Jos mausteet imaisevat kaiken oljyn, lisää hieman öljyä. Lisää 1 dl vettä ja linssit. Keitä kypsäksi ja tarkista lopuksi suola.
Tarjoile Samosat ja Dahl salaatin kera. Hyvää Intialaista ruokaa ei voita mikään, NAM…
Vastaa