Pizzapohja
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 dl durum-vehnäjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja
tilkka oliiviöljyä

Pizzakastike
2 purkkia tomaattimurskaa
1 iso sipuli
1 kasvisliemikuutio
1 Habanero-chili
oreganoa
mustapippuria

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42ºc). Lisää kuivahiiva ja durum-vehnäjauho, tilkka oliiviöljyä ja sekoita. Laita taikinakulho yleiskoneeseen ja aloita taikinan vaivaaminen. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on sopivan kimmoisaa. Jatka vaivaamista vielä muutama minuutti, jotta saat taikinaan kunnon sitkon. Anna taikinan nousta ainakin kaksinkertaiseksi ennen sen työstämistä pellille. Kun taikina on noussut jaa se kahteen osaan ja pakasta taikinasta toinen puoli tulevaa käyttöä varten.

Kaada tomaattimurska tehosekoittajaan ja sekoita hienojakoiseksi. Hienonna sipuli ja chili. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Lisää loput ainekset kattilaan ja anna kiehua, kunnes ylimääräinen vesi on kiehunut pois ja kastike on tarpeeksi paksua.
Pizzan voit täyttää mieleisilläsi täytteillä, tai vaikka bolognesekastikkeella, jolloin erillistä pizzakastiketta ei tarvita. Pinnalle juustoraastetta ja paistetaan kuumassa uunissa (+250 astetta, tai enemmän) kunnes pohja alkaa saada väriä.