4 isoa perunaa (rosamunda)
500 g tuoreita sieniä (esim. kanttarelleja tai herkkusieniä tai korvasieniä)
1 iso sipuli
5 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1/2 punttia tuoretta persiljaa
2-3rkl vehnäjauhoja
50 g voita
(suolaa)

Kypsennä perunat joko uunissa paistamalla tai mikrottamalla. Silppua sipuli ja sienet ja kuullota niitä sulatetussa voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua n. puoli tuntia. Sekoita jauhot kerman sekaan. Kaada jauho-kerma seos kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja lisää silputtu persilja. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Kääri perunat alumiinifolioon ja halkaise puoliväliin pituussuunnassa. Purista perunaa päistä niin että se aukeaa. Kaada päälle sienimuhennosta ja nauti. Jos käytät korvasieniä, muistathan ryöpäta sienet ainakin kahteen kertaan väljässä vedessä.
Uuniperuna on mukava vaikka ilta-palana ja kastikkeita voit käyttää monenlaisia, vaikka bolognesekastiketta.