“Pekoni”-perunalasagne on oma kehittelemäni muunnelma klassisesta aitalialaisesta herkusta, Karvisen suosikkiruoasta Lasgnesta. Reseptissä bolognesekastike on korvattu chilisalsalla ja Hälsans Kök “pekonilla” ja pasta korvattu perunalla. “Pekonin” tilalla voit myös käyttää soijamakkaraa. Herkullista varsinkin näin kylmänä talvipäivänä. Chilisalsan resepti löytyy aiemmista resepteistäni tässä blogissa.

6-8 keskikokoista perunaa

2 sipulia

Chilisalsaa (n. 250g purkki)

1 pussi Hälsans Kök tärningar bacon-kasvispaloja

suolaa

mustapippuria rouhittuna

Juustokastike:

5-6dl maitoa

50g voita

raastettua muskottipähkinää

2rkl vehnäjauhoja

250g emmentaljuustoraastetta

(1tl suolaa)

Kuori ja kuutioi perunat, jos perunat ovat ohutkuorisia voit kuutioida perunat kuorineen. Keitä perunakuutioita suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta vesi pois perunakuutioista ja kaada perunakuutiot voideltuun uunivuokaan. Silppua sipulit ja paahda silppua paistinpannulla suurimman kosteuden poistamiseksi. Jps pidät voimakkaammasta sipulinmausta, voit jättää sipulit paahtamatta, tällöin tosin ruoasta tulee kosteampaa, koska sipuli luovuttaa nesteensä ruokaan uunissa. Ripottele sipulisilppu perunoiden päälle. Seuraavaksi sipulien päälle “pekoni” silppu, hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria. (Valmista seuraavaksi juustokastike) Päälle juustokastike ja loput juustoraasteesta. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä foliolla peitettynä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile maustekurkku- ja punajuurikuutioiden kera.

Juustokastike:

Laita voi kattilaan ja raasta noin puolikas muskottipäkinä päälle. Anna voin sulaa ja lisää hieman suolaa. Ripottele voisulan sekaan vehnäjauhot, sekoita ja anna vehnäjauhojen hieman turvota rasvassa. Älä ruskista. Kaada maito vähitellen kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kastike on sakeutunut. Lisää noin 200g juustoraastesta koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.