2,5 dl soijarouhetta
2,5 dl kasvislientä
2 purkkia tomaattimurskaa
1 iso sipuli
1 Habanero-chili, (tai miedompaa chiliä)
2 porkkanaa raastettuna
(Valkosipulia maun mukaan)
loraus oliiviöljyä
Mausteita: Mustapippuria, basilikaa, oreganoa ja suolaa

Turvota soijarouhe kiehuvassa kasvisliemessä. Silppua sipuli ja chili (varo, habanero polttaa pitkään sormissa, joten on hyvä käyttää kumikäsineitä sitä pilkkoessa). Raasta pestyt porkkanat. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää tilkka vettä. Lisää sipuli, chili, porkkanaraaste, rouhittu mustapippuria, basilika, oregano ja mahdollinen valkosipuli. Keitä noin puoli tuntia, kunnes seos on kiehunut kasaan. Lisää soijarouhe, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Bolognese kastiketta voi käyttää monissa eri tarkoituksissa. Sillä voi esim. täyttää ohukaisia, tacoja ja tortilloja. Siitä voi tehdä lämpimiä voileipiä. Sitä voi käyttää pizzan täytteenä tai sitä voi syödä sellaisenaan pastan kera. Anna mielikuvituksesi lentää. Lopun voi myös mainiosti pakastaa annosrasioihin.