Tämä Falafel-pyöryköistä muunneltu kasvispyörykkä on maittava ruoka esimerkiksi perunamuusin ja bearnaisekastikkeen kera tarjoiltuna. Näitä pyöryköitä voi myös käyttää pitaleivän täytteenä falafel-pyöryköiden asemasta. Juustokumina eli jeera antaa pyöryköille itämaisen maun. Taikinan sitomiseen kannattaa käyttää gluteenijauho, mikäli sitä on saatavilla. Vehnäjauhokin käy.

1 porkkana

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1/2 pienestä kesäkurpitsasta

ruokaöljyä

1 prk kikherneitä (400/265g)

suolaa

jeeraa

mustapippuria rouhittuna

2-3 rkl gluteenijauhoa (tai vehnäjauhoja)

2-3 rkl korppujauhoja

1 kananmuna

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkana ja raasta raasteeksi. Silppua valkosipulinkynsi veitsellä. Pese ja raasta kesäkurpitsa, puristele raasteesta ylimääräinen neste siivilässä. Huuhtele kikherneet juoksevan veden alla. Kuullota sipuleita ja raasteita paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä. Nosta kaikki aineet monitoimikoneeseen ja aja ainekset karkeaksi soseeksi. Lisää seokseen mausteet, jauhot, korppujauhot ja kananmunat. Gluteenijauhoilla voit säätää taikinan sopivan sitkaaksi. Levitä lautaselle korppujauhoja. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja pyörittele pyöryköitä nopeasti korppujauhoissa. nosta toiselle lautaselle hetkeksi lepäämään. Paista pyörykät upporasvassa kullan keltaisiksi. Tarjoile kuumana emimerkiksi bearnaisekastikkeen kanssa. Jos tarjoilet pyörykät myöhemmin voit valuttaa pyörykät talouspaperin päällä ja kiehauttaa nopeasti upporavassa ennen tarjoilua.