300 g tuoreita korvasieniä
1 sipuli
50 g voita
4 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
(suolaa)

Ryöppää sienet ainakin kahteen kertaan, mielellään kolmeen runsaassa vedessä vähintään viisi minuuttia kerrallaan. Kaada keitin liemi aina pois ja vältä hengittämästä höyrystyvää vettä, myös se on myrkyllistä.. Huolehdi tehokkaasta ilman kierrosta keittiössä. Kaada vesi pois viimeisen ryöppäyksen jälkeen ja purista sienistä ylimääräinen vesi pois. Silppua sienet ja sipuli hienoksi silpuksi. Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli ja sienet. Kuullota hetken aikaa ja kaada kasvisliemi joukkoon. Keitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä. Sekoita vehnäjauhot kerman sekaan ja kaada kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ovat turvonneet ja muhennos on tarpeeksi paksua. Lopuksi lisää hienonnettu persilja. Tarkista vielä suola ennen tarjoilua.

Korvasienimuhennoksesta saat helposti keittoa lisäämällä valmiiseen muhennokseen maitoa, kunnes muhennos on tarpeeksi ohutta keitoksi.