50 g raastettua parmesan juustoa
50 g raastettua emmental juustoa
50 g raastettua polar juustoa
50 g sinihomejuustoa
7 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
30 g voita
hienonnettua persiljaa
valkopippuria, muskottipähkinää
(penne) pastaa
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan melkein kypsäksi, Pastan rakenteen pitää tuntu hampaissa (al dente). Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Turvota jauhoja hetken ja lisää raastettu muskottipähkinä ja valkopippuri. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Jos tuntuu, että kastike jää liian ohueksi, voit sekoittaa tilkkaan maitoa yhden ruokalusikallisen jauhoa ja lisätä sen kaataen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. lisää juustot vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes juustot ovat sulaneet kastikkeeseen ja kastikkeen rakenne sileää. Lopuksi lisää silputtu persilja.
Tätä pastakastiketta voi muunnella mielensä mukaan, jätät vaikka juustot pois ja laitat tilalle sieniä ja sinulla on sienikastike. Tai sitten voit lisätä kastikkeeseen paprika kuutioita, jolloin sinulla on juusto-paprikakastike. Voit myös käyttää vaikka pelkästään sinihomejuustoa, jota voit lisätä oman makusi mukaan.
Vastaa