Pippuripihvistä voi nauttia myös lihattomana versiona. Näitä soija- ja vehnäproteiinista valmistettuja Virginia Steak “pihvejä” saa ainakin Ruohonjuuresta ja joistain luontaistuotekaupoista. Voit myös käyttää Virginia Steak pihvien sijasta seitan siivuja. Seitania (vehnälihaa), joka on valmistettu vehnägluteenista saa myös valmiina Ruohonjuuresta. Päivitän tänne sivuille myös myöhemmin oman seitan-reseptini. Pippurikastike tietenkin pitää valmistaa alusta alkaen itse. Älä sorru kaupan valmiisiin kastikejauhoihin. Tässä minun reseptini pippuripihville…

2 Wheatin Virginia Steak “pihviä”

Aurajuustoperunat:

Perunoita viipaloituna (reilu kilo)

1 kokonainen Aurajuustolohko

2-3 sipulia silputtuna

rouhittua mustapippuria

(aromisuolaa)

4 dl ruokakermaa (15%)

2rkl vehnäjauhoja

Pippurkastike:

1 pieni sipuli

mustapippuria

rosepippuria

viherpippuria

valkopippuria

4 cl tummaa rommia

2 rkl punaviinietikkaa

2 laakerinlehteä

kasvisfondia

2 rkl vahvaa sinappia

vettä

kuohukermaa

Valimistele ensin Aurajuustoperunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Silppua sipulit ja kuullota niistä suurin kosteus pois. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Jos perunoissa on ohut kuori, voit viipaloida perunat kuorineen. Levitä uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja kuullotettua sipulia, ripottele päälle mustapippurirouhetta, (aromisuolaa), ja raasta aurajuustosta puolet perunoiden ja sipulien päälle. Lisää uusi kerros peruna viipaleita ja sipulia ja toimi kuten edellä. Päälimmäiseksi vielä kerros perunaa. Sekoita kerman sekaan vehnäjauhot ja kaada kerma-jauhoseos perunoiden päälle. Laita perunat uuniin ja paista noin 1,5-2 tuntia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa paiston loppuvaiheessa peitä uunivuoka alumiinifoliolla.

Pippurikastike:

Jauha morttelissa reilusti pippureita. Lohko sipuli reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota sipulia kasarissa. Kaada pippurit päälle ja anna pippurien aromien irrota. Lisää rommi ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää pari desiä vettä, kasvisfondi, laakerinlehdet, sinappi ja etikka. Sekoita ja anna kastikepohjan kiehua miedolla lämmöllä ainakin puoli tuntia. Siivilöi kastikepohja kasariin, lisää kuohukerma ja kokonaisia viher- ja rosepippureita. Anna kastikkeen kiehua, kunnes kerma saostaa kastikkeen paksuksi. (jos et halua keitellä kastiketta kauan voit lisätä kerman sekaan ruokalusikallisen vehnäjauhoja).

Paista pihvit ja tarjoile kermaisten perunoiden ja herkullisen pippurikastikkeen kera ; )