Ajattelin jälleen pitkästä aikaa palata ruokablogini pariin ja päivittää uusia ruokalajeja kaikille halukkaille testattavaksi. Mausteinen gulassikastike maistuu mukavasti tällaisena kuulaana syysiltana, Tämä vegaaninen herkkukastike syntyy helposti hyvistä ruoka-aineksista ja maistuu herkulliselta perunamuusin kera tarjoiltuna.

puoli pussia soijakuutioita

2 kasvisliemikuutiota

25 g voita ja rypsiöljyä
1 iso sipuli silputtuna
1/2 tl suolaa, ripaus sokeria
2 tl paprikajauhetta
yksi punainen chili, muutama laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioina
70 g tomaattipyreetä
5 dl vettä
1 dl hillosipuleita
1 dl vettä + 1/2 dl vehnäjauhoja

Keitä soijakuutioita kasvisliemessä noin kymmenen minuuttia. Kaada ylimääräinen liemi pois. Laita paistinpannulle voi ja rypsiöljy. Lisää keitetyt soijakuutiot ja paista kuutioita pannulla, kunnes kuutiot alkavat saada väriä. Lisää silputtu sipuli.
Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikakuutiot, pilkottu chili, tomaattipyree, vesi, hillosipulit, laakerinlehdet, liemikuutiot ja sokeri.
Anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia.
Lisää tarvittaessa joukkoon hieman vettä.
Sekoita vesi ja vehnäjauhot keskenään ja lisää seos höyryävään liemeen sekoittaen.
Anna jauhojen kypsyä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä kiehuen.
Tarkista maku. Taroa gulassikastike perunamuusin kera.