Intialalainen ruoka on hyvää ja mausteista. Vindaloo on yksi tyypillisimpiä ruokalajeja Intialaisessa keittiössä ja se on yllättävän helppo valmistaa. Mikäli et pidä tulisesta ruoasta, älä kokeile tätä. Kaikille mausteisten ruokien ystäville Vindaloo maistuu niin kesähelteellä, kuin tavipakkasellakin. Tässä minun helppo Vindaloo reseptini.

Ainekset:

2 sipulia

3 tomaattia

herneitä

herkkusieniä

1 pieni kukkakaali

3 keskikokoista perunaa

Vindalootahna:

2 tl sinapinsiemeniä

1 tl rouhittua mustapippuria

4 laakerinlehteä

2 tl suolaa

2 tl jauhettua korianteria

1 tl kuminaa

1 tl kardemummaa

4 punaista chiliä pilkottuna siemenenineen

1 habanero-chili pilkottuna

2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

3 valkosipulinkynttä

0,5 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl kurkumaa

punaviinietikkaa

Valmista ensin Vindalootahana.

Laita sinapinsiemenet, rouhittu mustapippuri ja laakerinlehdet tehokkaaseen silppuriin ja jauha hienoksi jauhoksi. Lisää silppuriin loput tahnan raaka-aineet, paitsi etikka. Hienonna tasaiseksi massaksi. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tehokasta silppuria, voit jauhaa kovempia mausteita ensin hienommaksi morttelissa. Lisää etikkaa noin teelusikallinen kerrallaan ja jatka soseuttamista, kunnes tuloksena on tasainen tahna.


Kasvis-Vindaloo:

Keitä ensin perunat kypsiksi, anna jäähtyä ja kuutioi. Pilko loput vihannekset. Laita kattilaan ruokaöljyä ja kuumenna. Lisää pilkottu sipuli ja kuullota, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää Vindaloo-tahna ja sekoita. Lisää pilkotut tomaatit ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, tai kunnes tomaatit ovat soseutuneet. Lisää porkkanat, herneet ja herkkusienet ja lisää 1,5dl vettä. Sekoita ja hauduta, kunnes vihannekset alkavat kypsyä. Lisää kukkakaali ja hauduta vihannekset kypsiksi. Lopuksi lisää perunakuutiot ja kiehauta.

Tarjoile Vindaloo jasmiiniriisin ja naan-leivän kanssa.

Tulista, mutta herkullista.