6 keskikokoista perunaa
2 dl maitoa
30 g voita
suolaa
1 dl emmental-juustoraastetta
1 tomaatti

2,5 dl soijarouhetta
2,5 dl kasvislientä
1 iso sipuli
30 g voita
2,5 dl kasvislientä
1 rkl vehnäjauhoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
(suolaa)
mustapippuria
valkopippuria

Turvota soijarouhe kuumassa kasvisliemessä (2,5 dl). Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää turvotettu soijarouhe. Tarvittaessa lisää oliiviöljyä. Paista hetki ja ripottele vehnäjauho pinnalle, sekoita ja lisää kasvisliemi (2,5 dl). Mausta ja tarkista suola. Viipaloi tomaatti siivuiksi.

Valmista perunamuusi. Kuori, pilko ja keitä perunat kypsäksi. Survo perunansurvimella ja laita kulho yleiskoneeseen. Lisää maito ja voi ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Tarkista ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Lopuksi lisää juustoraaste. Voitele uunivuoka ja kaada kastike vuoan pohjalle. Lisää päälle muusi ja pinnalle siivutetut tomaatti viipaleet. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. paista uunissa 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.