Tiramisu

Perinteinen italialainen Tiramisu on unelmien jälkiruoka. Jos lasket syömiäsi kaloreita, lopeta reseptin lukeminen tähän. Te, jotka ette kaloreista välitä, kokeilkaa tätä herkullista jälkiruokaa ja nauttikaa. Minun reseptini on hieman muunneltu alkuperäisistä tiramisu resepteistä.

250 g (1 purkki) Mascarpone tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

3 kananmunaa

puolikas vaniljatankoa

0,5 dl sokeria

puoli pakettia Savoyard keksiä

2,5 dl vahvaa espressoa

3-5 cl Amaretto likööriä

kaakaojauhetta koristeluun

Ota Mascarpone-juusto hyvissä ajoin lämpiämään jääkapista huoneen lämpöön. Keitä ensin espresso ja laita se jäähtymään jääkaappiin. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin. Vatkaa valkuaisista kova vaahto. Sekoita keltuaisten joukkoon sokeri ja halkaistusta vaniljatangosta otetut vaniljan siemenet. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Pehmennä Mascarpone-juustoa kulhossa lusikalla sekoittamalla. Yhdistä kaikki neljä vaahtoa varovasti yhteiseksi massaksi.

Sekoita espresson joukkoon Amaretto likööri. Asettele keksit kulhon pohjalle ja kostuta ne Amarettolla maustetulla espressolla. (Voit myös halutessasi tehdä Tiramisut annoskulhoihin).

Kaada tiramisumassa keksien päälle ja peitä astia tuorekelmulla. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mieluummin seuraavaan päivään asti. Ennen tarjoilua, ripottele pinnalle kaakaojauhetta.

Syntisen hyvää….