Mutakakku on herkullinen jälkiruoka ja yllättävän helppo valmistaa. Mutakakku on herkullista vaniljajäätelön, tai -kastikkeen kera. Tätä helppoa kakkua kannattaa kaikien suklaan ystävien kokeilla.
4 kananmunaa
2 dl hienosokeria
200g taloussuklaata
180g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Valitse vuoaksi mieluiten irtopohjallainen laakea (26 cm) vuoka. Laita leivinpaperia irtopohjan päälle ja kokoa vuoka. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe. Sulata voi mikrossa, älä kiehuta kuumaksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita voi ja sulatettu suklaa keskenän. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja kanamuna-sokerivaahto keskenään Siivilöi sekaan jauhot ja sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vatkaa enää taikinaa tässä vaiheessa. Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin alaosassa 20-25 minuuttia. Nosta vuoka pöydälle ja anna kakun jäähtyä vuoassa. Irroita vuoan reunat ja ja siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluastialle. Tarjoile kakku haaleana, joko vaniljajäätelön, tai -kastikkeen kera. NAM ; )